7.razred

Drage članice, dragi člani,

IATEFL Slovenia je tudi letos razpisal temo za tekmovanje iz angleščine v 7. razredu.

Tokratna tema je kulinarična in se imenuje MASTER CHEF RELAUNCHED. Učenci so člani »komisije oddaje Master Chef«, ki predstavljajo in komentirajo britanske jedi in določijo zmagovalno jed v duhu omenjenega resničnostnega šova. Učenci lahko prevzamejo tudi vlogo kuharja, vendar naj bo poudarek še vedno na komisiji, ki jedi komentira in argumentira (v pogovor lahko vpleta tudi kake zanimive anekdote). Pri tem želimo slišati ne le o tradicionalnih britanskih jedeh (kot npr. o britanskem zajtrku), temveč tudi o sodobnih in “podomačenih” jedeh, ki so jih Britanci posvojili iz bivših kolonij

V razpisu, ki ga najdete pod Tekmovanja -> Osnovna šola -> 7. razred -> Razpis, si lahko ogledate, kaj smo za vas pripravili, in upamo, da bo tema navdušila vas in vaše učence.

Priporočamo še ogled kriterijev (malo nižje na tej strani) in tudi pravilnika, ki ga najdete pod Tekmovanja -> Osnovna šola -> 7. razred -> Pravilnik.

Pomembna datuma sta:

  • 31. 1. 2018 (šolsko tekmovanje)
  • 28. 2. 2018 (državno tekmovanje)

 

Šolsko tekmovanje poteka na šolah, ocenjevalci pa so učitelji šole. Skupine oz. pari, ki dosežejo 70 % (tj. 49 ali več točk) na šolskem tekmovanju (vendar ne več kot 3 skupine oz. pari s posamezne šole), gredo na državno tekmovanje, ki poteka preko naslednjega spletnega naslova: http://tekmovanje7razred.pbworks.com (povezavo najdete tudi v razpisu).

Za nadaljnja vprašanja sem vam na voljo preko elektronskega naslova metka.lovrin@iatefl.si.

 

Želimo vam veliko kreativnih idej in obilo veselja pri ustvarjanju prispevkov.

Lep pozdrav,

Metka Lovrin

 

01 RAZPIS 2017_2018

02 KRITERIJI

03 SKLEP O IMENOVANJU KOMISIJE (7. RAZRED)

 04 PRAVILNIK ZA TEKMOVANJE ZA (7. RAZRED)